CHANGE-
MAKERS
WITH A
PURPOSE

CHANGE-
MAKERS
WITH A
PURPOSE

VI ÄR HÄR AV EN ANLEDNING. VI VILL VARA MED OCH
SKAPA FÖRÄNDRING IDAG. HÄR OCH NU.

Sproud grundades inte för att vara som alla andra. Vi bryr oss. verkligen. Det är därför vi utmanar och ifrågasätter det rådande. Vi vill riva de hinder som står i vägen, både attityder och strukturer. Det är ärtan som gör det möjligt. Den är vår hjälte och grunden till allt det goda. Men även om vi kan verka tuffa på ytan, är vi snälla på insidan. Vi vill att fler ska upptäcka The Alt Side. Sproud är inte bara Tasty as ***k. Den är ett hållbart och hälsosamt alternativ till komjölk. Det är anledningen till att vi vill driva förändring.

MISSION

THE ALTERNATIVE DAIRY COMPANY

Vi lever i en tid med stora utmaningar. Hur vi tar oss an och tacklar dessa utmaningar har stor inverkan på oss och kommande generationer. Vi tror starkt på att bättre produkter och bättre vanor är en del av lösningen. Genom att skapa mat och proteiner som är näringsrika, hälsosamma och utsökt goda, är vi en del av denna lösning. Sproud skapar inte enbart enastående livsmedel utan vävs också samman med en hållbar livstil och design. Sproud är banbrytande och tillhör alla, oavsett om du är vegan, felxitarian, eller äter animaliskt. Vår vision är att himmelskt goda vegetariska livsmedel som göra det busenkelt och självklart att välja klimatvänliga produkter. Vi ska helt enkel bli DET växtbaserade mejeriföretaget.

FÖR VÅR
PLANET

- VÅR VIKTIGASE INTRESSENT

Sproud föddes ur ett hållbarhetsperspektiv med en vision om att göra världen bättre. Planetens välmående är därför vår främsta drivkraft. Den är vår viktigaste intressent. Därför skapar vi produkter som är en del av omställningen till en mer hållbar värld. Vi vill driva skiftet att få fler att växla över till växtbaserat, en ärtbaserad dryck i taget. Med Sproud förbättras förutsättningarna för att vi ska klara omställningen som planeten behöver.
Varmt välkommen du med. Bli en del av The Alt Side.

WE DELIVER
THE
ALTERNATIVE

WE DELIVER THE
ALTERNATIVE

VI ERBJUDER FANTASTISKA PRODUKTER FÖR MÄNNISKOR OCH PLANET
Sproud erbjuder ärtproteinbaserade mejerialternativ som är
näringsrika, utsökt goda och klimatvänliga. Våra produkter är proteinrika och certifierade av Sugarwise som bra produktval då vi erbjuder produkter som har låg sockerhalt och produkter som är helt fria från socker och sötningsmedel. Alla produkter har dessutom ett högt förhållande av de hälsosamma omättade fettsyrorna, inklusive omega 3 och 6. Sproud är THE ALTERNATIVE. Sproud är ett inkluderande varumärke som erbjuder produkter för alla. Produkterna är 100% växtbaserade, fria från vanliga allergener, noll till låg sockerhalt, lågt klimatavtryck, låg land- och vattenförbrukning.

VI UTBILDAR OCH INFORMERAR FÖR ATT FRÄMJA HANDLINGSVILJA
Vi vill sänka tröskeln för förändring. Det är därför smak är
allt för oss, vi kommer aldrig att kompromissa om det! Vi har alternativet, produkterna och smaken. Vi gör allt för att göra steget till ALT-sidan enkelt, en Sproud-dryck i taget. För att främja hållbara handlingar och vanor är det viktigt för oss att på ett trovärdigt sätt informera, utbilda och skapa öppna dialoger. Vi värderar vår transparens och trovärdighet högt för att skapa tillit för er som konsumenter, kunder, samhälle och inte minst natur.

VI UTMANAR STRUKTURER FÖR FÖRÄNDRING
Sproud vågar utmana befintliga strukturer. Tänk om för att
utveckla det nya. Vi är innovatörer, snabba, inte rädda för att fatta okonventionella beslut. Vi vågar ta risker och utmana normer med hållbara tillvägagångssätt, standarder och djärv design. 

VI SAMARBETAR FÖR ATT ÖKA VERKNINGSGRAD OCH DELA RESURSER
Sproud tror på starka och pålitliga partnerskap samt delade
resurser och kunskap. Vi tror på nya hållbara lösningar skapas tillsammans! Vi söker likasinnade som vill bidra till en hållbar värld. Ni som delar våra värderingar och vår passion där hållbara livsmedelssystem och cirkulär ekonomi står i centrum.