Efterrätt

VEGANSK KLADDKAKA

Article By Natalie Fresia

Jan 23, 2022

Vegansk kladdkaka (8 bitar)

  • 2 dl rörsocker, strö
  • 2 dl florsocker (finmixat rörsocker)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl tapiokastärkelse, mjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl Sproud Ärtmjölk
  • ¾ dl vegetabilisk olja

STEG FÖR STEG

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i oljan och sist Sproud.
  3. Fyll en springform (22cm i diameter) och grädda kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt.

Glasyr

  • 100g florsocker
  • 15g kakao
  • 30g Sproud
  • 1 krm salt
  • 1 krm snabbkaffe

STEG FÖR STEG

  1. Vispa ihop florsocker och kakao. Tillsätt Sproud och rör ihop tills en jämn smet med en visp.
  2. Tillsätt salt och tryck igenom snabbkaffet genom en finmaskig sil.
  3. Häll över avsvalnad kaka och låt glasyren sätta sig lite i kylen.

Topping

  • 20 g kokos

STEG FÖR STEG

  1. Rosta kokosen i en torr panna på hög värme. Rör konstant tills kokosen är jämnt rostad.
  2. Strö över kakan. Låt kakan stå i kylen i minst 2h för att den ska bli så god som möjligt.

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community