Jan 23, 2022
Vegansk kladdkaka (8 bitar)
- 2 dl rörsocker, strö
- 2 dl florsocker (finmixat rörsocker)
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl rismjöl
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl tapiokastärkelse, mjöl
- 2 msk kakao
- 2 krm salt
- 1,5 dl Sproud Ärtmjölk
- ¾ dl vegetabilisk olja
STEG FÖR STEG
- Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
- Blanda alla torra ingredienser. Rör i oljan och sist Sproud.
- Fyll en springform (22cm i diameter) och grädda kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt.
Glasyr
- 100g florsocker
- 15g kakao
- 30g Sproud
- 1 krm salt
- 1 krm snabbkaffe
STEG FÖR STEG
- Vispa ihop florsocker och kakao. Tillsätt Sproud och rör ihop tills en jämn smet med en visp.
- Tillsätt salt och tryck igenom snabbkaffet genom en finmaskig sil.
- Häll över avsvalnad kaka och låt glasyren sätta sig lite i kylen.
Topping
- 20 g kokos
STEG FÖR STEG
- Rosta kokosen i en torr panna på hög värme. Rör konstant tills kokosen är jämnt rostad.
- Strö över kakan. Låt kakan stå i kylen i minst 2h för att den ska bli så god som möjligt.