Jan 23, 2022
2 portioner
Tips: Du kan byta ut kantarellerna mot vilken svamp du vill!
INGREDIENSER
- 200g kantareller
- 1/2 gullök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl arborioris
- 1 dl vitt vin
- 5 dl utblandad grönsaksbuljong (blanda med vatten)
- 1/2 dl näringsjäst (bjäst)
- 1/2 dl Sproud Original Ärtdryck
- 1/4 tsk svartpeppar
- 1/4 tsk salt
TOPPINGS:
- Färsk persilja & stekta kantareller
STEG FÖR STEG
- Koka upp 5dl vatten med buljongtärning.
- Skölj kantarellerna, hacka löken och pressa vitlöken. Stek sedan i mjölkfritt smör till löken mjuknat.
- Addera vitt vin och låt absorberas.
- Addera buljongen 1dl åt gången (addera mer när det absorberats helt). Rör om hela tiden och fortsätt tills riset nästan är klart.
- Stek resten av kantarellerna (till toppingen).
- Addera näringsjäst, salt, peppar och Sproud. Rör tills det blir en krämig risotto.
- Servera med mer kantareller och färsk persilja på toppen!