Jan 23, 2022
2 portioner
Tips: Välj fullkornspasta för att få mer protein och näring. Näringsjäst säljs ofta i hälsobutiker och ibland under namnet Bjäst.
INGREDIENSER
- 3 dl Sproud Original Ärtdryck
- 200g spaghetti
- 1/2 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 200g färska kantareller
- 2 msk näringsjäst (bjäst)
- 1/2 tsk svartpeppar, malen
- 1/2 tsk salt
STEG FÖR STEG
- Koka pastan enligt anvisningarna men gärna tills den är al dente.
- Fräs hackad lök, vitlök och kantareller i en stekpanna tills löken och kantarellerna börjar få färg.
- Tillsätt Sproud och kryddorna, låt koka upp och sjud i någon minut.
- Häll av pastavattnet och lägg sedan pastan i stekpannan. Rör ihop och låt pastan sjuda med såsen tills att såsen tjocknat och reducerats lite. Tillsätt mer Sproud om så önskas.
- Servera med färska örter som basilika eller persilja.