Efterrätt

VEGANSK CHOKLADMOUSSE

Article By Natalie Fresia

Jan 23, 2022

 

2 portioner

Tips: Det är viktigt att moussen får stelna i kylen över natten, annars kan den bli rinnig!

INGREDIENSER

  • Spad från 1 kikärtsburk
  • 1 msk Sproud Chokladprotein
  • 80g mörk vegansk choklad

TOPPING

Vegansk grädde

 

STEG FÖR STEG

  1. Smält chokladen över ett vattenbad. Sätt sedan åt sidan för att svalna.
  2. Häll av kikärtsspaden till en skål och vispa sedan med en elhandvisp i cirka 8-10 minuter tills det formas pikar och det liknar maräng.
  3. Nu kan du tillsätta proteinpulvret för att sedan vispa tills det är blandat.
  4. Häll i den smälta chokladen och rör med en slev tills det är jämt blandat.
  5. Häll upp smeten i två mindre glas eller skålar, ställ sedan dessa i kylen över natten.
  6. Servera med vegansk grädde på toppen!

 

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community