Jan 23, 2022
4 portioner
INGREDIENSER
OSTSÅS
- 2 dl cashews
- 1 dl Sproud Original Ärtdryck
- 3 msk bjäst
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk lökpulver
- 1/4 tsk gurkmeja
BÖNRÖRA
- 2 burkar svarta bönor
- 1 dl majs
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk kummin
- 1/2 tsk salt
TOMATSALSA
- 6 körsbärstomater
- 1/4 rödlök
- Koriander
ÖVRIGT
- 1 salladshuvud
- 1 röd paprika
- Brunt ris
- Gurka
- Avokado
- Chili flakes
STEG FÖR STEG
- Börja koka riset enligt förpackning.
- Om du inte har en kraftig blender (900W+) så koka först cashewnötterna 5 minuter.
- Lägg i alla ingredienser till såsen i en kraftig blender och mixa tills du får en slät sås. Häll i mer Sproud om det inte går runt.
- Pressa en vitlöksklyfta i en het panna med olja. Häll sedan i avsköljda bönor, majs och kryddorna. Stek på medelvärme tills löken är brynt.
- Skiva paprika, hacka gurka, avokado, sallad och gör tomatsalsan i en skål.
- När riset är klart så kan du göra din burrito bowl! Börja med sallad, ris, bönor, avokado, gurka, salsa och till sist ostsåsen. Toppa med chili flakes för extra hetta.