Article By Natalie Fresia
Jan 23, 2022
Recept av Tea Malmegård
Spenatpannkakor
- 4 dl Sproud Ärtmjölk
- 5 msk chiafrön
- 4 dl rismjöl
- 100g bladspenat
- 1,5 dl aquafaba
- 1 krm salt
STEG FÖR STEG
- Mixa ihop i en blender i cirka 2 minuter.
- Låt stå i kylen i cirka 2 timmar.
- Stek i varm panna med vegetabilisk olja.
Ramslöksmajonnäs
- 1/2 dl aquafaba (kikärtsspad)
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk citronjuice
- 1 krm salt
- 10st ramslöksblad (utan stjälk)
- 2 dl vegetabilisk olja
STEG FÖR STEG
- Mät upp aquafaba, senap, citronjuice, ramslök och salt i en mixerkanna.
- Mixa på lägsta effekt och mata i olja i omgångar tills majonnäsen är helt homogen.
- Fyll på spritspåse.