Jan 23, 2022
Nice Cream
- 50-100g Sproud Original Ärtdryck, kylskåpskall
- 100 g rostade hasselnötter
- ½ dl agavesirap
- ½ krm salt
- 2 msk kakao
- 550g fryst banan, ca 5 st
STEG FÖR STEG
1. Mixa hasselnötter, agavesirap, salt och kakao till en jämn massa i en matberedare.
2. Tillsätt lite Sproud ärtmjölk för att det ska bli en helt jämn kräm. Häll i bananerna och pulsa ihop tills allt är blandat. Häll sist i mer ärtdryck till önskad konsistens. Förvara nicecreamen i frysen.
Kolasås
- 1,2 dl Sproud Ärtmjölk
- 20st urkärnade dadlar
- 2 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
STEG FÖR STEG
1. Kärna ur dadlarna och mixa med salt, vaniljpulver och hälften av Sproud i en matberedare tills det är en helt slät kräm.
2. Tillsätt sista Sproud i omgångar och mixa tills allt är ordentligt blandat.
Topping
- Rostade hasselnötter, hackade
- Flingsalt
Servering
Skopa två kulor nicecream, rippla över kolasås och strö över hackade hasselnötter och flingsalt.