Efterrätt

MUG CAKE MED SAFFRAN

Recept av: Natalie Fresia

Jan 23, 2022

INGREDIENSER

  • 3 msk havremjöl  
  • 1/2 tsk bakpulver 
  • 1 msk lönnsirap 
  • 1 msk mosad banan
  • 1 msk krämigt cashewsmör (kan bytas mot krämigt mandelsmör) 
  • 1 msk Sproud Unsweetened
  • 1/8 tsk saffran
  • Mjölkfri vit choklad (eller gör din egen, se nedan)

STEG FÖR STEG

  1. Om du inte har havremjöl, mixa havregryn i en mixer tills det blir ett mjöl. 
  2. Blanda havremjölet, bakpulver och saffran i en mugg. 
  3. Lägg i resten av ingredienserna och blanda noggrant tills smeten är slät utan klumpar. 
  4. Baka i mikron i 1 minut på 800W eller 1000W. Låt kallna någon minut. Baka INTE för länge, då blir den för torr. 
  5. Smält mjölkfri vit choklad under tiden (eller gör din egen snabba version, som beskrivs nedan).

SNABB OCH MJÖLKFRI VIT CHOKLAD

  • 2 msk kokosgrädde (den trögflytande delen från en burk som inte har stått i kylskåp)
  • 1 msk cashewsmör eller mandelsmör 
  • 1/4 tsk vaniljpulver 
  • 1/4 tsk lönnsirap

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community