Jan 23, 2022
4 portioner
CREPES
- 3 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 5 dl Sproud Original Ärtdryck
- 2 msk smält, mjölkfritt smör
SVAMPFYLLNING
- 400g champinjoner (eller annan svamp)
- 1/2 gullök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 msk mjölkfritt smör
- 2 1/2 msk vetemjöl
- 4 dl Sproud Original Ärtdryck
- Salt och peppar
- Persilja
STEG FÖR STEG
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Addera Sproud under omrörning och blanda till sist ner det smälta smöret.
- Stek pannkakorna, i olja eller mjölkfrittsmör, på medelhög värme.
- Gör svampfyllningen under tiden. Skölj svampen, hacka löken och vitlöken. Stek löken och svampen tills svampen har fått en fin färg. Ställ åt sidan.
- Smält smöret i en ny panna och addera mjöl. Blanda väl. Addera sedan Sproud, 1 dl åt gången under omrörning tills såsen tjocknar.
- Blanda ihop den stekta svampen med såsen och ställ åt sidan.
- När crepesen är klara, lägg i en klick svampröra i varje crepe. Vik och toppa med persilja.