Mat

KRÄMIG PASTA MED VITLÖK & GRÖNKÅL

Jan 20, 2022

 

 2 portioner

INGREDIENSER

Till pastasåsen

  • 1 dl cashewnötter
  • 2 ½ dl Sproud Unsweetened
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/8 tsk mald svartpeppar

 

Till grönkålen

  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 nävar grönkål
  • Till servering
  • 150g valfri pasta
  • 1 näve valnötter
  • Nymald svartpeppar

Steg 1. Börja med att koka cashewnötterna i 5 minuter och låt rinna av (gör detta för att få en krämig konsistens).

2. Tillsätt alla ingredienser till såsen i en höghastighetsmixer (1000W eller mer) och mixa tills såsen är så slät som möjligt. Ställ sedan såsen vid sidan.

3. Förbered pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

4. Under tiden, tvätta och ta bort stjälkarna från grönkålen (eller behåll stjälkarna, upp till dig) och hacka sedan grönkålen i mindre bitar. Finhacka även vitlöken.

5. Fräs sedan den hackade vitlöken och grönkålen i en medelvarm panna tills vitlöken är något gyllene.

6. Behåll medelvärme på pannan och tillsätt såsen, låt koka upp. Rör om medans såsen tjocknar. När såsen är krämig (ca 2 minuter), stäng av värmen och tillsätt pastan. Rör om så att allt blandas.

7. Servera direkt och toppa med valnötter och nymald svartpeppar!

Gjord av Alexandra @fivesechealth

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community