Jan 20, 2022
INGREDIENSER
- 1 dl havre
- 1/2 banan
- 0,8dl Sproud Unsweetened
- 1 msk lönnsirap
- 3/4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 msk lönnsirap
- 1/2 tsk mald kanel
- 1 msk kokos yoghurt
- 1/2 msk cashewsmör eller slät tahini
- 1/4 tsk vaniljpulver
STEG
1. Värm upp ugnen till 180 C
2. Tillsätt alla ingredienser (förutom kanel glasyren) i en mixer och mixa tills det blir slätt.
3. Lägg smeten i en ugnssäker form (ca 10x10cm) och ställ åt sidan.
4. Gör nu kanel glasyren genom att blanda lönnsirap och kanel i en liten skål/glas. Ringla sedan glasyren över smeten som en kanelbulle.
5. Grädda sedan i ugnen i 20-25 minuter tills de är gyllene ovanpå.
6. Under tiden, gör vaniljsåsen genom att tillsätta ingredienser i en liten skål eller ett glas och rör om, tillsätt vattenstänk för att få en mer rinnig konsistens.
7. När din oatmeal är gyllene och klar, låt den svalna lite och servera sedan direkt tillsammans med vaniljsåsen.
Gjord av Alexandra @fivesechealth