VATTENÅTGÅNG - HÄR ÄR DINA DYRASTE LIVSMEDEL

Article By Natalie Fresia

Jan 23, 2022

Vattenåtgång är på tapeten idag mer än någonsin. Inte nog med att miljöfrågan är en het potatis utan för några dagar sen gick en historiskt stor miljödemonstration av stapeln. Allt detta tack vare vår svenska superstjärna, Greta Thunberg.

Greta har inte bara gjort avtryck på oss svenskar, utan på en hel värld. Barn och ungdomar runt om i världen demonstrerar i hennes fotspår. Det som började som en skolstrejk har kommit att ge Greta en heroisk status och hon har blivit en talesperson för hela miljörörelsen. Greta inspirerar och utbildar oss, och det finns ingen som inte har något att lära av den unga stjärnan.

För att rädda vår planet behöver vi sluta flyga lika mycket som vi gör idag. Har du hört talas om Skype-möten? Vi behöver sluta köra till jobbet om sträckan tillåter oss att istället ta cykeln. Det finns en rad olika saker vi kan göra för att minimera vår klimatpåverkan. Ibland är dock den största miljöboven i vårt kylskåp.

Vi har listat några av de vanligaste livsmedlen som finns i människors kylar idag. Dessa är även några av de livsmedlen som gör störst avtryck på vår miljö. Vi kallar dem för “de dolda miljöbovarna”.

Hur många av dessa finns i din kyl?

RIS

Vattenåtgång:

 2,497L per KG

 

 

FLÄSKKÖTT

Vattenåtgång:

5,988L per KG

 

 

NÖTKÖTT

Vattenåtgång:

15,415L per KG

 

 

SOJAMJÖLK

Vattenåtgång:

74L per 250ml

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community