Officiell lansering för Sproud i USA och Kanada

Article By Natalie Fresia

Jan 23, 2022

Sproud har lanserats officiellt i USA och Kanada, efter varumärkets framgång bland konsumenter och baristor i Europa. Sproud har som mål att föra samman konsumenter som söker ett hälsosamt mjölkalternativ och bryr sig om planeten, genom att skapa en produkt med fokus på smak och hållbarhet. 

Sproud finns nu tillgängligt på Amazon och www.besproud.com. Ärtdrycken kommer lanseras i USA och Kanada i fyra varianter – med enlitersförpackningar av Original, Unsweetened, Choklad och Barista. Den sistnämnda är gjord med ett professionellt recept skapat av och för baristor. 

”Som varumärke är Sproud stolt, obrydd och vill föra människor samman.”

Så säger Maria Tegman, Global Brand Director på Sproud, och fortsätter:

”Vi är glada över att expandera på vårt arbete i Europa och föra samman människor i Nordamerika som brinner lika starkt för växtbaserade alternativ och hållbarhet som vi.”

Ärtproteinmjölken kommer i en speciell, ekovänlig förpackning. Drycken står ut i konkurrensen och innehåller varken mjölk, soja, nötter, gluten eller GMO. Sprouds smak och konsistens liknar den hos traditionella mjölkprodukter, vilket gör den perfekt i kaffe, te, gröt, acai bowls och mycket mer. Alla Sprouds produkter har fem gånger mer protein än mandelmjölk och tre gånger mer protein än havremjölk per portion.

Sproud är hållbart och ligger i framkant vad gäller låga koldioxidavtryck. Den är gjord på en fantastisk ärta som kräver mindre vatten än vad traditionella mejeri- och mandelprodukter behöver. Den håller dessutom i hela 365 dagar i oöppnad förpackning. Sproud behöver inte kylas under sin resa från produktion till butikshyllorna, vilket minskar koldioxidavtrycket med en tredjedel jämfört med traditionella kylprodukter. Och minskar onödigt spill. 

Tegman säger:

”Vi ser fram emot att konsumenter i USA och Kanada ska få smaka vår goda mjölk på ärtprotein, och att röra om i kategorin för mjölkalternativ genom att erbjuda något mer hållbart och bättre för planeten.” 

Som en del av Sprouds lansering i Nordamerika, kommer varumärket dra nytta av relationerna med varumärkesambassadörerna Robin Arzón, Gaz Oakley och Alexandra Andersson. Utöver lanseringen online finns Sproud även tillgängligt hos utvalda återförsäljare i USA och Kanada med start sommaren 2020. Det rekommenderade priset är $3,99 för en enlitersförpackning.

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community