INVESTERING FRÅN VGC

Article By Natalie Fresia

Jan 23, 2022

VGC Partners har investerat 4,8 miljoner pund i Sproud. Det är ett enormt steg framåt! 

Så här säger vår medgrundare och styrelseordförande Nicklas Jungberg:

“Vi är mycket glada att få stöd av VGC i vårt uppdrag med att skapa marknadens bäst smakande och mest hållbara växtbaserade erbjudande. Vi har nått ett steg där de flesta människor är medvetna om de positiva effekter som bytet från mejeriprodukter mot veganska ersättare skulle ha för vår planet och hälsa.”

“Vad som återstår är för konsumenterna att verkligen agera på det, men vi tror inte att rätt väg framåt är att tvinga människor att förändra sina matval. Genom att matcha smaker som de är vana vid och näringsinnehållet som det är vanligt att få genom mejeriprodukter, vet vi att vi kan göra stor skillnad. Och med stöd från Parminder och hans otroliga team, känner vi oss trygga i att kunna uppnå positiv förändring snabbare och i mycket större skala.”

Vilka är VGC Partners?

Londonbaserade VGC Partners grundades 2011 av deras Managing Partner Parminder Basran. De arbetar med investering av tillväxtkapital, med inriktning på konsument-, media- och IT-företag i början av sin resa. 

De senaste åren har den här firman sett enorm potential i att investera i nästa generations mat och dryck. I deras portfolio av företag finns JUST, ett växtbaserat alternativ till ägg, och Ugly Drinks, som producerar kolsyrat vatten och energidrycker utan socker. 

Så här säger Parminder Basran, grundare och Managing Partner på VGC Partners:

“Genom vår erfarenhet av att stötta innovativa varumärken inom livsmedel har vi bildat oss en djup förståelse för den växtbaserade marknaden, inklusive perspektivet av att utveckla efterfrågan hos konsumenter och banbrytande produkter som möter den. Vi tror att Sproud har potential att bli en global ledare på den stora och växande marknaden för mejerialternativ, inte bara på grund av den överlägsna smaken och näringsvärdet, utan även dess positiva miljö- och hållbarhetsegenskaper.”

Ett stort ögonblick för Sproud!

Som du kan tänka dig är alla vi på företaget överlyckliga efter de här spännande nyheterna. Sedan företaget skapades 2018 har vi arbetat mot ett enkelt mål: att skapa det växtbaserade alternativet med bäst smak, hållbarhet och näringsvärde. 

Det kommer nog inte som en överraskning att en uppgift på den skalan innebär en mängd utmaningar och svårigheter, men det är fortfarande vad vi på Sproud alltid strävar mot. Den här investeringen representerar den fantastiska ansträngning som har gjorts och framhäver den fortsatta tillväxten och utvecklingen mot att nå vårt mål inom de närmsta åren.

Det är ett verkligt vittnesmål av det otroliga arbetet av våra grundare och alla som har jobbat för, följt och stöttat oss på vår resa. Särskilt våra kunder som vi är otroligt tacksamma för och inte hade kunnat göra något av det här utan. 

Vi hoppas att vi kommer kunna se tillbaka på det här som ett av de definierande ögonblicken i Sprouds historia. Nu kan vi verkligen ta steget till nästa nivå!

Av Alex Forbes och Amanda Wirhed

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community