Det mäktiga ärtproteinet

Article By Natalie Fresia

Jan 24, 2022

Ärtprotein! Låt oss prata om detta fantastiska veganska protein... ännu en gång..

Den ständiga frågan när det kommer till växtbaserade protein är huruvida de är fullvärdiga proteiner eller inte. När det kommer till växtbaserad proteiner finns det inte heller några raka svar. Vi kan se att det finns en rad fullvärdiga veganska protein, men även en del som inte kan räknas som fullvärdiga. Ärtproteinet, som är vår favorit (såklart), är ett av de protein som kan ses som fullvärdiga! Varför? Jo, för som ni har kunnat läsa HÄR så innehåller ärtprotein de mest essentiella aminosyrorna som kroppen behöver för att fungera väl.

Nu har vi grävt djupare i studier som även visar andra fördelar med ärtproteinet. En av dessa fördelar är att protein från ärtor kan sänka ditt hormon, ghrelin. Ghrelin är ett hormon som säger till din hjärna att du är hungrig. Ärtproteinet har visat sig vara lika effektivt som mjölkbaserade proteiner i att bibehålla mättnadskänslan! Härligt, säger vi vars magar alltid kurrar på Sproud-kontoret!

Andra fördelar som studier har visat på är att ärtprotein kan ha en betydande påverkan på din hälsa. Har du till exempel ett högt blodtryck så kan ärtprotein hjälpa till att minska detta, alltså kan det bidra till en bättre hjärthälsa. Även diabetiker kan dra nytta av detta goda protein då det håller din blodsockernivå på en jämn och fin nivå utan att "peaka" ditt blodsocker.

Är du sugen på att byta ut ditt vassleprotein eller helt enkelt bara byta ditt befintliga växtbaserade protein? Ja, då kan du göra det helt utan bekymmer! Förutom de fördelar vi har gått igenom så är ärtproteinet ett klimatsmart protein som inte kräver massa land- och vattenåtgång eller besprutning och gödsling. Läs gärna med i vår tidigare artikel och välj ett protein som är bra både för dig och för planeten.

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community