5 TIPS FÖR EN HÅLLBAR LIVSSTIL

Article By Natalie Fresia

Jan 24, 2022

Att äta grönare är inte bara bättre för dig utan även för miljön. På Sproud tror vi stenhårt på en hållbar livsstil. En grundsten i en hållbar livsstil är en grön kosthållning. Oavsett om du är vegetarian, vegan eller inget av det så kan dessa tipsen inspirera dig till en grönare vardag.

Här kommer våra enklaste knep för en hållbar kost och vardag:

1. Gör din favoriträtt vegetariansk - eller vegansk!

Idag finns det vegetariska och veganska alternativ till i princip vilken rätt som helst. Allt handlar bara om att våga prova! Varför inte byta ut din fredagstacos mot en taco med vegetarisk färs eller friterad avokado? Möjligheterna är oändliga!

2. Gå på inspo-jakt!

Hur många influencers följer du idag i sociala medier? Hitta dig en bloggare eller influencer som lagar grön och skön mat och börja följa! Vi lovar dig att bilder på fräsch, färgglad mat kommer att få vem som helst att dregla.

3. Experimentera!

Lika många influencers som det finns på Instagram finns det köttalternativ i kylarna på ICA. Typ, iallafall. Att det finns veganska och vegetariska alternativ till kött är inget nytt, däremot har sortimentet exploderat de senaste åren. I kylarna och frysarna hittar vi idag allt från klassiskern Quorn till nya ärtbaserade köttalternativ. Gissa vilken vi väljer?

4. M*lk it!

Mjölk-älskare eller redan växtbaserat-frälst? Cashewmjölk, mandelmjölk, havremjölk, ärtmjölk and the list goes on. För att hitta din favorit har vi ett förslag: dra ihop ett gäng kompisar, köp på er lite mjölkalternativ och taste away! Superkul fredagskväll om man så vill.

5. Gör storkok!

“YES!” tänker ni. Men jo, storkok är bra! Kanske inte världens roligaste grej, men det är så smart både för dig, din plånbok och miljön. Tänk att storhandla för att sedan göra en laddning med matlådor att stoppa i kylen eller i frysen och slippa laga mat varje kväll. Inte bara tjänar du på att slippa småhandla, men du minskar också matsvinnet och bidrar till en mer hållbar vardag.

Related
Articles

Get inspired with out Sproud recipes.

View MoreMore

Join Our Community